קיט של ציוד רפואי מתכלה הוא אוסף פריטים המשמש את הצוות הרפואי במהלך ביצוע הפרוצדורות בחדר הניתוח. בדרך כלל ועד היום היו נאספים הפריטים על ידי הצוות הרפואי לפני הניתוח והקיט מגיע מוכן לחדר הניתוח כאוסף פריטים על עגלה או בשיטת שינוע אחרת. כשאנחנו מדברים על קיט המונחים מקבלים מאפיינים שונים במקצת. קיט מוכן מראש יש בו לוגיקה שתאפשר את הכנתו מראש ולכן, קיט ציוד רפואי מתכלה חייב שיהיה בעל מכנה משותף רחב עד כמה שניתן לפרוצדורות רבות ככל שניתן. הקיט חייב שיהיה ייצורי כלומר, שניתן יהיה להרכיב אותו לפני הניתוח ולאפשר לו להישאר במלאי כקיט.
על פי מתודולוגית הפעילות שפותחה בתהליכים עסקיים נבנו מספר קיטים בסיסיים שאוסף שלהם מאפשר את ביצוע הפרוצדורה המלאה. כלומר, בניתוח אחד ניתן להשתמש במספר קיטים שמתאימים בדרך כלל לשלבים השונים של הניתוח.
ניתוח הכדאיות שבוצע הסתיים במרץ 2000 והראה כי יש כדאיות כלכלית ע להקמה של מרכז אספקה סטרילית ארצי .
לאחר הצגת הנושא נתבקשה תהליכים עסקיים לבדוק את כדאיות הפעלת מודל CASE CART במספר בתי חולים. הכנת מסמך ניתוח הכדאיות הנ"ל הסתיימה בינואר 2001. על תהליכים עסקיים הוטל לבחון את הנושא מנקודת המבט של בתי החולים ולהציב בפני בתי החולים את חלופת ההפעלה העצמית של בית החולים לעומת חלופת הפעלה באמצעות קבלן משנה.
מסקנות הבדיקה היו כי כניסה של בתי החולים לעבודה במתכונת CASE CART תביא לחסכון משמעותי לבית החולים הן במתכונת של עבודה עצמית ועל אחת כמה וכמה במתכונת פעילות מול קבלן משנה. אחד הדברים שזוהו כמשפיעים באופן משמעותי ביותר על החיסכון הוא – תצרוכת הציוד הרפואי המתכלה.
למידע נוסף בנושא ניתן ללחוץ כאן